Zakwas z czerwonej kapusty z imbirem i czosnkiem 750 ml
Opis
Zakwas z czerwonej kapusty z imbirem i czosnkiem 750 ml
Zakwas z czerwonej kapusty z imbirem i czosnkiem – wyrazisty smak i prozdrowotne właściwości. Zakwasy to produkty powstałe w wyniku fermentacji. Napój taki dodaje energii, reguluje przemianę materii, obniża poziom cholesterolu. Jest środkiem krwiotwórczym – polecamy w anemii, ale przede wszystkim zakwas działa jak naturalny probiotyk, czyli podnosi naszą odporność na infekcję.
- Zakwas z czerwonej kapusty stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco. Sok z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w soku bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.
Dodatek w postaci czosnku – dobry na trawienie, łagodzi mdłości, ma działanie przeciwzakrzepowe, zmniejsza bóle stawów, leczy migreny, a nawet łagodzi bóle miesiączkowe.
Czosnek to znany wszystkim “naturalny antybiotyk”. Olejki eteryczne zawarte w czosnku odpowiedzialne są między innymi za ten mocny i ostry zapach. Stanowią źródło siarczków – oraz allicyny, która jest wojownikiem stawiającym czoła armii bakterii.
DOROTA
Na stałe wprowadziłam do swojej diety. Do tego ćwiczenia, ograniczenie cukru i już 3kg na minusie. Trzymajcie kciuki za dalsze postępy! A ten zakwas bardzo polecam :)))
Patryk K.
Lubię zapach i smak tego zakwasu. Jest w nim moc :)