DESERY

Deser jest najczęściej spożywany po posiłku głównym. Z założenia ma uzupełniać wartości odżywcze  i energetyczne głównych dań. Z reguły desery mają słodkawy posmak, dlatego też zawsze są podawane na końcu. Jest to spowodowane faktem, że jako potrawy słodkie dają bardzo szybko uczucie sytości. Dobrze skomponowany deser może być spożywany jako pojedynczy posiłek w szczególności w przypadku nagłego napadu głodu.

Osoby przebywające na diecie lub dbające o zdrowie najczęściej sięgają po desery białkowe, które oprócz składnika białkowego zawierają w sobie dodatek owoców lub słodyczy. Desery białkowe charakteryzują się niską kalorycznością. Dobrze zbilansowany deser jest w stanie zastąpić główny posiłek. 

             Pudding

               Pudding to pochodzące ze Stanów Zjednoczonych określenie deserów o kremowej konsystencji. Najczęściej jest on przyrządzany z mleka, jajek, ryżu, kaszy czy namoczonych bułek. Jego konsystencja jest uzależniona od składników, z których został przygotowany. Tak więc może mieć luźną konsystencję przypominającą polski budyń, albo całkowicie stałą, nadającą się do pokrojenia. 

Pudding może być podawany na ciepło lub na zimno, choć lepiej smakuje w tej drugiej formie.

                Mus

                Musy owocowe są to przetarte lub zmiksowane owoce. Mogą być przygotowane na ciepło lub na zimno. Stanowią o wiele łatwiejszą formę spożycia owoców, bez konieczności ich gryzienia. Przetworzone  w ten sposób owoce nie tracą swoich właściwości. 

Codzienne spożywanie owoców jest wskazane ze względu na ilość witamin i błonnika w nich zawartego. Owoce przetworzone w formie musu zawierają również więcej cukrów prostych niż owoce bez przetworzenia. Cukry proste dostarczają nam o wiele więcej energii niż cukry złożone.

                Tapioka

               Tapioka jest produktem skrobiowym otrzymywanym z manioku. Jest bogata w wiele witamin i minerałów w tym: B1, B2, B6, C, PP, cynk, fosfor, magnez, potas, wapń czy żelazo. Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego, sercowo-naczyniowego oraz mięśniowego. Może stanowić podstawę przygotowania posiłku i zastąpić takie produkty jak mąka.

                Desery

                Dostępne produkty są skomponowane w ten sposób, aby dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych i witamin. Charakteryzują się niską kalorycznością, dlatego też mogą być spożywane przez osoby pozostające na diecie. Ponadto dają szybko uczucie sytości, dzięki czemu mogą być jedzone w przypadku nagłego napadu głodu.

Wszystkie dostępne desery są bezglutenowe, dzięki czemu mogą być spożywane przez alergików. Użyte w nich składniki nie uczulają, a także nie powodują w przyszłości alergii u osób spożywających (Oprócz orzechów włoskich, które mogą wywoływać alergię u niektórych osób). Desery mogą być również spożywane przez wegan i wegetarian. 

Całość jest zamknięta w wygodnym słoiczku o pojemności 320 ml. Jest to idealna porcja do spożycia na raz. W przypadku, gdy nie skończymy jeść dania do końca słoik z pozostałością możemy zakręcić i schować na później. Taki słoik jest bardzo ekologiczny i nadaje się do ponownego wykorzystania. Po opróżnieniu i umyciu możemy użyć go drugi raz, co niestety nie ma miejsca w przypadku kupowania produktów w opakowaniach plastikowych.

Produkt zawarty w wygodnym szklanym opakowaniu nadaje się do spożycia w trakcie pracy,  a także nie potrzebuje dodatkowego zabezpieczenia.

Desery mają długą datę przydatności do spożycia. Każdy produkt jest dobrze zakonserwowany i zabezpieczony, aby zawartość zachowała swój pierwotny smak i zapach, a także nie traciła swoich wartości odżywczych. 

Produkty zostały skomponowane tak, aby trafić nawet w najbardziej wyszukane gusta. Desery oferują ciekawe smaki i niebanalne połączenia składników na przykład pudding z czekoladą, chilli i orzechami.

W deserach użyto takich składników jak: mleko migdałowe, ryż, czekolada gorzka, cukier trzcinowy, cynamon, chilli, orzechy włoskie, jabłka. Do produkcji użyto wysokiej jakości składników, pochodzących z naturalnych upraw. Zastępując składniki ich zdrowszymi zamiennikami na przykład zamiast cukru białego użyto cukier trzcinowy, a zamiast czekolady mlecznej gorzką.

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl