Zakwas z buraków z jodem 750 ml
Opis
ZAKWAS Z BURAKÓW Z JODEM – NOWOŚĆ!
Zakwas z buraków zna większość z nas – używamy go do barszczu, lub pijemy dla zdrowia i wsparcia odporności. Nasz wzbogaciliśmy jodem, dzięki czemu zadbasz o prawidłowe funkcjonowanie tarczycy!
PO CO NAM JOD?
Jod to tzw. pierwiastek życia, potrzebny w niewielkich ilościach – śladowy, ale KLUCZOWY! Tarczyca potrzebuje go do produkcji hormonu – tyroksyny (T4). A ten z kolei reguluje on poziom przemiany materii, reguluje hormony, poprawia rozwój i funkcjonowanie mózgu, odtruwa organizm usuwając metale ciężkie oraz halogeny. Dlatego Jod jednak nie tylko wpływa na aktywność hormonów tarczycy, ale także wspomaga działanie układu immunologicznego. Ma również właściwości bakteriobójcze, a zmagazynowany np. w śliniankach czy żołądku, stanowi dodatkową linię obrony przed patogenami. Głównym objawem niedoboru jodu jest właśnie osłabienie odporności organizmu. Dlatego, że ma właściwości antyoksydacyjne, to jego znaczny niedobór powoduje spadek spadek ochrony przed atakiem wolnych rodników. Zakwas z buraków z jodem – właściwości wzmacniające zakwasu w zestawie z jodem to idealny duet w walce z infekcjami.
Dlaczego ZAKWAS Z BURAKÓW TO BESTSELLER?
Na szczęście coraz więcej ludzi jest świadomych z właściwości zdrowotnych płynących z fermentacji buraków. Same w sobie są istną bombą witamin. Zakwas z buraków zawiera żelazo, wapń, magnez, cynk, sód, potas, chlor, oraz miedź. Kiszone buraki są również świetnym źródłem witaminy C, E oraz B6. Zawiera także organiczny kwas jabłkowy, cytrynowy oraz winny.
JAK PIĆ ZAKWAS Z BURAKA?
Systematycznie, najlepiej codziennie rano. Zacznij od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”. Następnie można zwiększyć dawkę i pić nawet szklankę lub więcej dziennie.
A. S.
Teściowa mi poleciła na wzmocnienie: się okazuje, że jest dobrą teściową i ma gust, skubana. POLECAM!
Mirosław Nowak
Spiżarnia z kulturą, dzięki za ten zakwas. CUDNY. SMACZNY. polecam!