Burak kiszony słupki
Opis
BURAKI KISZONE SŁUPKI
Poddane procesowi kiszenia, buraki zachowują swoje naturalne, cenne składniki i charakteryzują się:
- wysoką zawartością witaminy A, C, E, K, PP i witamin z grupy B
- wysoką zawartością składników mineralnych takich jak wapń, potas, magnez, żelazo, kobalt i fosfor
- niską kalorycznością
Dzięki zawartości kwasu mlekowego powstałego w efekcie fermentacji mlekowej czyli kiszenia, kiszone buraki wzmacniają odporność, wspierają budowanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit, zwłaszcza po kuracjach antybiotykowych i pomagają chronić przed grzybicami.
Kiszone buraki wykazują prozdrowotne działanie przy bardzo wielu schorzeniach i problemach:
- pomagają w walce z anemią dzięki zawartości kobaltu niezbędnego do tworzenia czerwonych krwinek
- wspomagają odchudzanie poprzez dużą zawartość błonnika i przyspieszanie przemiany materii
- odkwaszają organizm
- oczyszczają organizm z toksyn wspomagając pracę nerek i wątroby
- obniżają poziom złego cholesterolu
- zwiększają wytrzymałość, dodają energii i poprawiają wydolność organizmu
- dostarczają weganom i wegetarianom cennego żelaza pochodzenia roślinnego
Nasze kiszone buraki świetnie smakują zarówno jedzone same oraz jako dodatek do kanapek, jak również mogą stanowić składnik pysznych sałatek lub surówek.
Burak kiszony słupki.
UWAGA!!!
ŻYWY PRODUKT - PO OTWARCIU MOŻE GAZOWAĆ
BRUTTO - 520 G
NETTO - 270 G
Krystyna
Jadłam namiętnie te buraki, żeby podrasować wyniki krwi po chorobie. Polecam wszystkim, którzy potrzebują żelaza i wzmocnienia!
Kamila S.
Eleganckie słupki, ładnie wyglądają na talerzu i bardzo smakują - małym i dużym. Swoim dzieciom powiedziałam, że są to "frytki mocy" no i teraz jedzą ze smakiem!